Hotstone massage

Wat is Hotstone massage?

Een Hotstone massage is een massage met warme en (soms afgewisseld met) koude stenen.
De Hotstones worden in een speciale pan opgewarmd tot ze een temperatuur hebben tussen de 45°C en 50°C. De Coldstones worden gekoeld in koud water.

Wat zijn Hotstones?

De stenen die voor de Hotstone massages worden gebruikt zijn basalt stenen (gestolde lava). Deze stenen zijn ontstaan door hitte. Deze stenen zijn rijk aan magnesium en ijzer waardoor ze goed warmte vast kunnen houden. De stenen die ik gebruik komen uit de zee bij Hawaï en ze zijn door de natuur gevormd.

Wat zijn Coldstones?

De Coldstones zijn stenen van marmer omdat deze steensoort juist verkoelend werken.

Wat hebben Coldstones met Hotstone massage te maken?
Tijdens de Hotstone massage kunnen ook de Coldstones gebruikt worden. Er wordt dan afwisselend een Hotstone en een Coldstone gebruikt. Dit is goed voor het afvoeren van de afvalstoffen en werkt zeer verkwikkend.
De Coldstones worden altijd in overleg met de cliënt gebruikt.

Waarom Hotstone massage?

Het therapeutische effect van warme stenen is wereldwijd al duizenden jaren bekend. De warmte van de stenen dringt diep door in weefsel, spieren, botten en gewrichten. Het werkt ontspannend; opgehoopte afvalstoffen worden losgemaakt en uw lichaam wordt gezuiverd van stress.

Wanneer Hotstone massage?

Een Hotstone massage kan altijd indien u gezond bent. Hebt u bepaalde klachten waarvan u niet zeker bent of deze massage geschikt is voor u, neem dan contact met mij op.

Hotstone massage is geschikt voor

V Een heerlijke diepe ontspanning
V Spijsverteringsproblemen
V Rug- of nekklachten
V Spierpijn
V Reuma en artrose
V Bij een slechte doorbloeding

Er wordt op de blote huid en met 100% natuurlijke massageolie gemasseerd. Aan de massageolie kan een etherisch olie naar keuze worden toegevoegd.

U hebt de keuze uit een massage van

V 60 minuten
V 90 minuten