Shiatsu massage

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een van oorsprong Japanse drukpuntmassage, die later door de Chinezen is overgenomen. Het woord shiatsu bestaat uit twee delen, “shi” betekent vinger en “atsu” betekent druk. Met vingers, duimen, handpalmen, ellebogen, onderarmen of voeten wordt druk uitgeoefend op de meridianen (energiebanen) van het lichaam.

Meridianen kunt u vergelijken met rivieren: zoals rivieren over en door de aarde lopen, zo lopen meridianen over ons lichaam en door onze organen. Door deze meridianen stroomt levensenergie (Qi genoemd) die bepalend is voor onze gezondheid. Als er te weinig of te veel Qi door een meridiaan stroomt, kunnen er problemen in een meridiaan/ orgaan ontstaan. Verstoring van Qi veroorzaakt eerst kleine klachten die kunnen uitgroeien tot ernstige lichamelijke en/ of geestelijke klachten.

Wat is een Shiatsu massage?
Een Shiatsu massage is een preventieve, ontspannende massage die kleine verstoringen weer in balans brengt.

Waarom Shiatsu massage?
Shiatsu massage is prettig om te ondergaan en een regelmatige massage zorgt ervoor dat u in balans blijft en u lekkerder en/of sterker gaat voelen.
Door de massage:
V gaat Qi stromen;
V wordt de doorbloeding bevorderd;
V wordt de weerstand verhoogd;
V ontspannen de spieren;
V ontstaat er een ontspanning op een heel diep niveau.

Kortom even in alle rust ontspannen en opladen.

Werkwijze
Voorafgaand aan de Shiatsu massage houden we een kort oriënterend gesprek.

De Shiatsu massage wordt over de kleding heen gegeven op een Futon (dikke katoenen mat) op de grond. Het is daarom raadzaam om gemakkelijke en loszittende kleding te dragen tijdens de behandeling. Indien u niet in staat bent om op de Futon te liggen dan wordt de Shiatsu massage op de massagebank gegeven.

klik hier om een afspraak te maken.